Felles cupopplegg fra 2019

Postet av Fotball den 30. Des 2018

Fotballstyret har på siste styremøte vedtatt at det fra 2019 skal være et felles cupopplegg for alle lag i fotballgruppa. Opplegget er frivillig, og altså et tilbud til lagene. Men styret ønsker sterkt at alle lag drar på cup hvert år, og vil bidra med praktisk og økonomisk støtte slik at flest mulig lag blir med.

Fotballstyret vil etter sesongslutt gjennomgå erfaringene fra året som gikk, og gjøre justeringer i opplegget hvis det er nødvendig eller ønskelig.

Hilde Bjorå er utpekt til cupansvarlig i fotballstyret.

Dette er vedtaket fra styremøtet:

 • Dag Odde, Thomas Odde og Egil Bjorå har utarbeidet et forslag til felles cupopplegg for hele fotballgruppa, datert 27. august 2018
 • Med enkelte mindre justeringer i forslaget, har fotballstyret gjort følgende vedtak:
 • J/G 8-9 år: Deltar på to lokale cuper + Europris Vårcup. Otra IL fotball betaler alle eventuelle kostnader (påmeldingsavgifter)
 • J/G 10-11 år: Deltar på to lokale cuper + Europris Vårcup. Otra IL fotball betaler alle eventuelle kostnader (påmeldingsavgifter)
 • J/G 12 år: Europris Vårcup + Sandarcup. Egenandel pr. spiller max 1.800 kr. Otra IL fotball dekker overskytende beløp. Busstransport t/r Evje-Sandefjord ordnes av Otra IL fotball
 • J/G 13 år: Sandarcup.  Egenandel pr. spiller max 1.800 kr. Otra IL fotball dekker overskytende beløp
 • J/G 14 år: Sandar Cup (alternativt Dana Cup). Egenandel Sandarcup max 1.800 kr, Dana Cup max 3.000 kr. Otra IL fotball dekker overskytende beløp
 • J/G 15-16 år: Dana Cup. Egenandel pr. spiller max 3.000/3.300 kr. Otra IL fotball dekker overskytende beløp. Hvert lag ordner selv med foreldrebasert transport t/r Evje-Kristiansand. Transport Hirtshals-Hjørring t/r og under cupen foregår med buss 
 • Otra IL fotball dekker i utgangspunktet kostnadene for to trenere pr. lag på overnattingscuper: Guttelag = to voksne på hvert rom (inkludert trenere). Jentelag = to voksne på hvert rom (to kvinner)
 • På jentelag skal det kun overnatte kvinnelige foreldre/foresatte på rommet. For jentelag med bare mannlige trenere vil Otra IL derfor dekke kostnadene for fire voksne (to trenere, to kvinnelige foresatte på rommet)
 • Det skal være en egen cupansvarlig i fotballgruppa. Inntil dette vervet er besatt, skal styremedlem Hilde Bjorå være cupansvarlig
 • Påmelding til alle cuper unntatt Europris Vårcup skal foretas av cupansvarlig. Lagene henvender seg til cupansvarlig for påmelding  
 • Detaljene i opplegget framkommer i notat «Cup-program 2019», vedlagt referatet her
 • Opplegget er frivillig. Men fotballstyret ønsker sterkt – og oppfordrer – alle lag til å delta på cuper. Styret oppfordrer også sterkt til at lagene deltar i de samme turneringene, og derigjennom bidrar til å styrke Otra-miljøet og det sosiale utbyttet av deltakelsen

Cup- oversikt 2019.pdf

Historie: A-laget i 1974

Postet av Fotball den 29. Des 2018

Vi er i gang med å bygge opp Historiesidene igjen, etter overflytting til ny nettside. Det vil ta ei tid før alt er oppdatert til bra standard. Men vi er godt i gang. Ett punkt i nedtrekksmenyen vil være historiske lagbilder.

Bildet her er tatt i 1974, før/etter en kamp mellom Otra og Birkenes som ledd i åpningen av den nye gressbanen ved Evje stadion i september det året. Pga. datakluss i jula har vi ikke tilgang til det gamle arkivet, og mangler navn på noen av spillerene. Men det skal få på plass så snart vi har alt tilgjengelig igjen. 

Bak f.v.: Ukjent, Lars Kile, Inge Haukom, Jan Erik Olsen, Svein Olaf Aadal, Svein Åvitsland, ukent. Foran f.v. Rolf Haukom (død), Arvid Pedersen, ukjent, Knut Lid, Tom Haugland og Jan Erik Aadal.
Knallsuksess med dugnad!

Postet av Fotball den 28. Des 2018

Jenter-2004, som vil være J-15 i 2019, har hatt en stor dugnadsobb i vinter med å selge Trysil-sokker til inntekt for tur til Danmark og Dana Cup til sommeren. Ved siden av salg privat til venner og kjente, hadde jentene to dager med stand på Europris Evje siste helga før jul. Der solgte de sokker, vedsekker, kaker, vafler og kaffi m.v. Det var flott gjort av vår eminente samarbeidspartner å la jentene få lov til å være der, midt i inngangspartiet, i den aller travleste juletrafikken. 

Manager Tore Tveit melder svært så fornøyd at det trolig vil bli et overskudd på dugnadsjobben på rundt 12.000-13.000 kroner. Jentene har også planer om flere dugnadsjobber utover vinteren. Blant annet skal de hjelpe til med å fylle strøsand i sekker for Evje og Hornnes frivilligsentral. De skal også ha kiosksalg under miniturneringa i Evje flerbrukshall senere i vinter.

- Max.prisen for Danmarksturen pr. jente er 3.000 kroner. Resten dekker fotballgruppa, forteller Tore. Jentene har nok alt redusert egenandelen til 2.000 kroner nå. Vi satser på å komme ned på null, eller ihvertfall veldig nærme, ler Tore som er full av planer for inntektsgivende tiltak framover.

Bra jobba, jenter! Og takk igjen til Europris Evje for sporty innstilling!

Godt nyttår, jenter!

Postet av Fotball den 27. Des 2018

Vi ønsker Jenter-2005 og deres trenere Morten Aasland og Farhang Muhamedamin et kjempefint år i 2019.

Laget gjorde en knallbra 2018-sesong, og ble til slutt vinner av sin 2. divisjonsavdeling i høstsesongen. Fire av jentene har vært med på sonesamlinger i høst, og én jente har vært på kretslaget. Det er spennende - og veldig moro - at Otra begynner å få opp jentespillere som holder et bra nivå også på kretsplan. 

Vi gleder oss til å følge med dere i 2019!
God jul & godt nyttår til 2006-gjengen!

Postet av Fotball den 26. Des 2018

Vi ønsker gutta i årgang 2006 god jul og godt nyttår! Vi sees en gang ut på nyåret, når treningene kommer i gang igjen.

Tommy Birkeland, med noe hjelp av Geir Egil Dyrland, hadde ansvaret for laget høsten 2018. Før det var Vidar Reigstad treneren i 4 1/2 år, med Svein Arne Olsen og Tommy som medhjelpere. God jul til  dere også, og takk for fin innsats med laget!

Hvem som skal trene laget i 2019 er ikke avklart pr. dato. Vi kommer tilbake med mer informasjon rundt laget så snart det er noe å melde. I mellomtiden - kos dere med vinteren! 
God jul til J-2006!

Postet av Fotball den 25. Des 2018

Jenter f. 2006 har fotballferie. Vi ønsker laget god jul, og gleder oss til ny fotballsesong sammen med dem i 2019! 

Knut Albert Hauan, Oddvar Austegard og Torhild Brenna var støtteapparatet til jentene i 2018. God jul til dem også, og takk for en kjempejobb med jentene i året som gikk.
God jul & godt nyttår!

Postet av Fotball den 25. Des 2018


Tegning: Rita Flottorp
DEN STØRSTE TROLLBAKKEN ER INNVIET!

Postet av Fotball den 23. Des 2018

I dag, på selveste LIlle julaften, skjedde en stor milepæl i historien til "Nye" Trollbakken hoppanlegg på Evje. Morten Aasland (bildet) ble den aller første til å gjøre et hopp i den 5. og største av bakkene (HS-50). Til enorm jubel fra Klemmet Torgersen og flere andre på sletta, fikk Morten opp rundt 44 meter i sitt lengste svev. Det er offisielt åpningsrenn lørdag 9. februar. I tillegg til Morten fikk broder Erik Aasland, Glenn Qvam Haakonsen og Bjørn Haakonsen gleden av å innvie bakken i dag. De første tilbakemeldingene går ut på at bakken fungerer bortimot perfekt.
Morten Aasland i det aller første svevet i Trollbakken HS-50 23. desember 2018. Foto: Geir Daasvatn
Hyggelig besøk på Treningssenteret!

Postet av Fotball den 22. Des 2018

Diskoskasteren Sven M. Skagestad er ofte i Otrahallen og på Hornnes stadion for å trene sammen med sin trener Einar Kristian Tveitå. Forleden fikk de storfint besøk, da høydehoppstjernen Hanne Haugland fra Olympiatoppen og Erlend Slokvik, sportssef i Norges Friidrettsforbund, var innom for å sjekke status. Sven hadde en svak sesong i 2018, og trodde nok selv at han skulle falle ut av landslaget. Men tidligere i desember kom nyheten om at han er med på det norske landslaget i friidrett også neste år.

I et intervju med Bergensavisen etter at uttaket på landslaget ble kjent, sier Sven:

– I 2018 har jeg hatt en sesong der tung trening ble prioritert, jeg lå helt på grensen av hva kroppen tålte. Og med noen skader på toppen ble prestasjonene i konkurranser svake. Men det kan ikke være sånn videre.

– Det har vært en plan bak alt, også det som skjedde i år – selv om jeg selvsagt hadde håpt å kaste lengre. Men nå har jeg bygd meg opp, og da må jeg få ut resultater de neste årene. Persen skal definitivt ryke i 2019.

God jul til J-2008!

Postet av Fotball den 21. Des 2018

Jenter-2008 har hatt fotballferie siden bildet her ble tatt, på avslutningsfesten etter fotballsesongen 2018 i oktober. Litt ut på nyåret vil de sette i gang med fotballtreningene sine igjen, under ledelse av sine trenere Svein Birkeland og Kim Asbjørn Haugen. Jentene blir Otra J-11 i 2019.

Vi ønsker jentene, Svein og Kim Asbjørn god jul!

Jenter-15 på Europris Evje i helga!

Postet av Fotball den 19. Des 2018

Det er en aldri så liten juleferie fra fotballen. Men Jenter-15 som de blir (født 2004) er alt i god gang med å planlegge neste fotballsesong. Jentene er påmeldt i Dana Cup til sommeren. Da trengs det masse penger for å betale turen!

Fredag 21. og lørdag 22. desember har jentene stand ved inngangen til Europris Evje på Verksmoen. De selger sokker, vedsekker og ikke minst vafler, kaffi og kake. Alt overskuddet går rett inn i reisekassa til Danmarks-turen.

Vi har forhørt oss litt om dugnaden med manager Tore Tveit: 

- Det blir spennende å se om dette kan gi en del inntekter. Helga før julaften vil jeg jo tippe at trafikken er stor av handlende på Europris. Så både jentene og vi i støtteapparatet har stor tro på at dette kan bli to kjempedager for oss. Og uansett om det ikke skulle bli det store overskuddet, er det knallgøy å være midt i blant folk, og der det skjer noe!

Skal du en tur innom Europris Evje i helga, setter jentene garantert pris på om du tar deg en liten pause ved standen deres for en kaffi og et kakestykke!

Tusen takk til vår eminente samarbeidspartner Europris Evje, som lar jentene slippe til i butikken på noen av årets kanskje aller travleste handledager. 

 
Stipend og inspirasjonspriser til Otra-utøvere

Postet av Fotball den 19. Des 2018

Friidrettsstiftelsen Aust-Agder deler før jul hvert år ut priser til de friidrettsutøverene i kretsen som har utmerket seg spesielt i løpet av året. På en tilstelning for noen dager siden fikk fire unge Otra-utøvere velfortjente utmerkelser for sine prestasjoner på friidrettsbanen i 2018 (fra venstre):

 • Aanund Olavson Tveitå, stipend
 • Unni Olavson Tveitå, inspirasjonspris
 • Lise Hornnes, inspirasjonspris
 • Emelia Tveitå, stipend

Vi er veldig stolte av dere i Otra IL, og gratulerer med de vel fortjente utmerkelsene.
Arild trener for G-14

Postet av Fotball den 19. Des 2018

Arild Johansen har sagt seg villig til å være trener for G-14 (født 2005) i 2019-sesongen. Det setter vi veldig stor pris på. I 2018 var han co-trener for J-14. 

Arild må ha med seg 1-2 personer som hjelpere. Pga. jobbsituasjonen m.v. er han nødt til å ha oppbakking de gangene han ikke har anledning til å være med. Vi har ikke disse co-trenerene på plass pr. i dag, men har noen navn i kikkerten.

Hvis alt går etter planen, vil oppstart med fotballtrening for laget skje andre uka i januar. Vi kommer tilbake med mer nøyaktig info om dette straks alt er klart.


Europris Vårcup 2019

Postet av Fotball den 18. Des 2018Europris Vårcup 2019 skal arrangeres på Evje stadion lørdag 4. mai.

Cupkomitéen består av:

 • Hilde Bjorå - leder
 • Siv Høiland - påmeldingsansvarlig
 • Atle Hodne - kiosksjef (ny)
 • Jon Gunnar Kjetså - sponsor m.v.
 • Geir Daasvatn - info, baneansvarlig m.v.

Cupkomitéen, under trygg ledelse av Hilde, er godt i gang med arbeidet sitt. Det har vært to komitémøter i høst, og ellers jobber hvert medlem videre med sine oppgaver på egenhånd mellom møtene.

Tore Tveit har siden sist takket for seg som kioskansvarlig. Takk til ham for fremragende innsats og arbeid. I hans sted har Atle Hodne takket ja til å overta vervet. Det setter vi veldig stor pris på. Atle jobber for Hennig Olsen Is, og har mye kunnskap om kioskdrift. Så vi er trygg på at denne delen av arrangementet skal gå sin gode gang også videre.

Invitasjonen er klar, og vil bli sendt ut til aktuelle klubber enten nå de nærmeste dager eller rett etter nyttår. 

Vi takker spesielt Europris Evje, Evje og Hornnes Sparebank, Dekkomsetning og Extra Evje, som er våre sponsorer på denne turneringen. Deres bidrag sikrer et betydelig økonomisk overskudd på arrangementet. Det er midler som igjen vil bli brukt til å bygge ut Evje stadion med nye anlegg. I første omgang trolig en kunstgressbane nr. 2 innen overskuelig fremtid.   

Herlig gjeng på G-9!

Postet av Fotball den 17. Des 2018


Gutter-9 (f. 2009) er en svær og innsatsfylt gjeng med unge fotballspillere. Det blir gøy å følge denne herlige gjengen videre. Her er de samlet på avslutningsfesten tidligere i høst. Til neste år blir dette Otra G-10. Wiggo Østerberg, Aleksander Gavoura og Frank Mølland er trenere for laget.

Takk for en fin fotballsesong i 2018, og lykke til videre med fotballen!
Rullator gleder seg til LS-2019!

Postet av Fotball den 12. Des 2018

Et kjent rullatormedlem, som dog ikke vil bli sitert, sier han gleder seg enormt til Landsskytterstevnet som skal være på Evjemoen 2. - 9.  august 2019. 

- Jeg ser virkelig frem til all den gøye dugnadsjobbingen i juli/august, sier han til Fotballsida.

Spilleren, med bolig nær skolene på Evje, sier han har hentet frem det gamle tøyet fra LS-2009, og at han stundom kan sitte å se på dette i timesvis i bare pur glede. 

Han oppforder alle i Otra IL til å ta frem dugnadstøyet fra den gangen, og ellers bare begynne å forberede seg på en ny fest!

G-2004 setter i gang med fotballtrening igjen

Postet av Fotball den 5. Des 2018

Gutter f. 2004, det som blir G-15 i fotballsesongen 2019, er ivrige på å komme i gang med fotballtrening igjen etter en liten høstpause.

Laget skal derfor trene litt i Evjehallen fram til nyttår. Treningstiden er tirsdag kl. 20-21. Første gang tirsdag 11. desember. 

"Vintertrener" er Nicklas Lundgren.


  
Treningstider etter nyttår kommer før jul

Postet av Fotball den 3. Des 2018


Otra IL fotball er tildelt et antall halltimer i Evje flerbrukshall etter nyttår. Det er også mulig for våre lag å trene i hallen på Evjetun. I samarbeid med trenerene for lagene vil fotballstyret sette opp treningstidene for vinteren 2019 nå i god tid før jul. Så har alle berørte god tid til å forberede fotballstarten i januar. 

Vi kommer tilbake med treningstidene så snart de er fastsatt.
Rullatorene dobler treningsdosen i Evjehallen

Postet av Fotball den 27. Nov 2018

Old-boys/veteranlaget skal trene i Evjehallen (ved Evje skole) torsdager kl. 20:00-21:30 fram til jul. Første gang torsdag 29. november. Dette kommer i tillegg til treninga som alt er i gang hver søndag kl. 19:00-20:30.

Manager Tore Tveit mener spillerstallen hans må tåle såpass med fysisk aktivitet:

- To økter i uka er ingenting, sier han skråsikkert til fotballsidas utsendte skribent. Men alle må huske å smøre seg med Tigerbalsam etter hver økt. 


Rullatorene triller innendørs

Postet av Fotball den 23. Nov 2018

Manager Tore Tveit på veteranlaget er litt bekymret for helsa til spillerene sine. Han tar derfor ikke sjansen på å utsette dem for flere kuldegrader og lei nordavind. 

Fra og med søndag 25. november er treninga i Evjehallen ved Evje skole kl. 19.00-20.30.  


Otra-draktene er kommet fram til Tanzania!

Postet av Fotball den 20. Nov 2018


Mye fint Otra-tøy har fått nye eiere! Det er stor stas. Tøyet ble delt ut av den lokale KRIK-bevegelsen på Haydom. Så nå er det et nytt Otra-lag i Tanzania.

Det er vår kontaktperson Jocelyn Tynon, mamma til Zein, som melder dette. Det er hun som har tatt imot alle overskuddsdraktene fra fotballgruppa, og formidlet dem videre til Haydom. Det er også hun som har sendt oss de fine bildene.