1990-tallet

1990: Otra har 10 lag i seriespillet, det er 3 miniputtlag, 2 lilleputtlag, småguttelag, juniorlag, B-lag, old-boys og A-lag. A-laget ender som nr. 7 i 5. div. Trener er Geir Daasvatn. Småguttelaget vinner sin avdeling i 3. div. 

Svein Olav Ween i drakta til Derby County

Svein Olav Ween, nytt styremedlem fra høsten 1990. Vervet som styremedlem blir et springbrett til større oppgaver: Svein Olav er fra 1989 til 2010 kontorsjef i Evje og Hornnes kommune, og dermed ordførerens høyre hånd. I januar 2010 flytter han videre til Svalbard. Foto: Geir Daasvatn 

Bjørn Einar Svee takker for seg som formann i fotballgruppa på årsmøtet på høsten. Han får fortjent ros for en fremragende innsats som leder av fotballgruppa i en årrekke. Også Rolf Haukom (sekretær), Sigmund Brevik (materialforvalter) og William Berntsen (styremedlem) sier takk for seg. Geir Daasvatn gir seg som trener for A-laget og overtar roret. Han blir fotballgruppas leder de neste 5 år. Med i styret blir Tore Tveit, den berømte kjøpmann Odd Arne Skjeggedal, Odd Sverre Moen og blues-entusiasten Svein Olav Ween. Den som har vært på fest hos Svein Olav vet at han må ha Evjes største platesamling...

1991: Det er rundt 150 aktive spillere i gruppa. Dessuten to aktive dommere: William Berntsen og Trond Krogsæter. Otra stiller med 9 lag i serien: 3 miniputtlag, 2 lilleguttlag, småguttelag, guttelag, old-boys og A-lag i 4. divisjon (tidl. 5. div.). Tor Daasvatn er trener for A-laget, med Tore Tveit som oppmann. Laget ender på 7. plass på tabellen. På bildet nedenfor ser dere størstedelen av A-stallen denne sesongen.

lagbilde

Beste prestasjon i 1991 er likevel 3. plass i Agdermesterskapet i five-a-side innendørs. Først i semifinalen blir det tap, med 6-8 mot Start. En særdeles minneverdig opplevelse for dem som deltok! Småguttelaget, under ledelse av Bjørn Einar Svee, deltar i Dana Cup i Hjørring, en av verdens største fotballturneringer.

Otra ble nr. 3 i Agdermesterskapet i five-a-side

Laget som ble nr. 3 i Agdermesterskapet i five-a-side i 1991

1992: Bjørn Einar Svee blir med i styret igjen, nå som leder av junioravdelingen. Svein Olav Ween går ut. Det er omlag 175 aktive spillere i klubben. Høsten 1992 startes det dessuten opp med trening for jenter. Her møter rundt 60 jenter fram! Otra stiller 10 lag i seriespillet, 3 miniputtlag, 2 lilleguttlag, småguttelag, guttelag, old-boys, B-lag og A-laget i 4. div. Laget ender som nr. 5, noe som er den beste prestasjonen siden 1983. Trener er også dette året Tor Daasvatn, med Sigmund Brevik som oppmann. Gutte-, smågutte- og lilleguttlagene reiser til Dana Cup i Hjørring, fremdeles under trygg ledelse av Bjørn Einar Svee. En kjempetur for omkring 50 spillere og mange foreldre.

Rune Svee i  Dana Cup 1992

Rune Svee, sønn til Bjørn, Dana-Cup 1993

lagbilde


A-laget rett før serieåpning i 1992

1993: Vidar Honnemyr kommer inn i fotballstyret (sekretær), ut går Odd Sverre Moen. Aktiviteten i gruppa øker. Nå er det rundt 215 aktive spillere, hvorav ca. 40 jenter, og 11 lag som deltar i serien. Tre ulike jentegrupper trener regelmessig, uten å spille seriekamper.

Det gode jentelaget i 1993

Jentelag 1993 

Det er også 2 aktive dommere i klubben. A-laget gjør en dårlig sesong, ender nest-sist i 4. div. og må neste sesong spille i 5. div. Trener er Sigmund Brevik, med Egil Ramse som hjelpetrener. Guttelaget går det bedre med, de vinner sin avd. i 2. div. B-laget spiller også bra, og blir nr. 2 i 1. div. Turen til Dana Cup i Danmark gjentas med stor suksess, 3 lag og nærmere 45 spillere deltar. Av Årsmeldingen går det fram at økonomien ikke er like bra som foregående år, og at det er store problemer med treningsforholdene på vinteren...

Juniorlaget 1993

Juniorlaget 1993

1994: Bjørn Einar Svee går ut av fotballstyret for godt, dermed er en lang og meget verdifull innsats med styreverv i fotballgruppa over. Ny mann i styret er Rune Langeland - offiser og gentleman. Det er fortsatt stor aktivitet. 210 aktive spillere er med, derav 35 jenter. Fram til sommeren er det også 2 aktive dommere. 13 lag er med i serien, herav 2 jentelag og 2 (!!) B-lag (rekruttlag). A-laget gjør en brukbar sesong, og ender midt på treet i 5. div. Trener er Rolf Haukom. Guttelaget utmerker seg med å bli blandt de 16 beste lag i Dana Cup. Årets beste prestasjon! Det "eldste" B-laget gjør sine saker særdeles bra, 14 strake seiere og avdelingsvinner. I kamp om Kretsmesterskapet går det ikke like bra. Det blir 2-5 tap for langt yngre Lyngdal-gutter... Økonomien fortsetter å skrante.

Lagbilde etter kretsfinalen for rekrutteringslag i 1994 mot Lyngdal

Det gode "rekruttlaget" i 1994

1995: Sigmund Brevik blir med i styret igjen, også nå som materialforvalter. Vidar Honnemyr går ut. Også forsikringsmannen Stein Ebeltoft kommer inn. Aktiviteten holder fortsatt et høyt nivå, ca. 210 aktive spillere. Da er i tillegg de aller yngste, 5-7 år, overført til barneidrettsskolen. Også dette året er det 13 lag i serien, og derav 1 jentelag. A-laget i 5. div. har en fin sesong, og mangler til slutt kun 3 poeng på opprykk. Juniorlaget vinner 2. div. og rykker opp i eliteserien. En flott prestasjon. Småguttelaget (3. div.) og old-boys vinner også sine avdelinger. Geir Daasvatn ønsker på Årsmøtet høsten 1995 avløsning, etter 5 år i sjefsstolen. Styremedlem Rune Langeland overtar som leder. Ut av styret går også Odd Arne Skjeggedal og Tore Tveit, begge etter 5 års flott innsats. Odd Arne kommer senere tilbake som leder av fotballgruppa. Nye styremedlemmer blir Rolf Haukom (sekretær) og Jarl Lorentzen (økonomi).

 Det flotte småguttelaget som ble seriemester i 3. div. 1995

Rune Langeland - leder fotballgruppa 1996

Rune Langeland

1996: A-laget blir nr. 5 i 5. div. Årets beste spiller er en fremadstormende unggutt, Rune Svee. Han blir toppskorer med 16 mål, og med et høydepunkt i bortekampen mot Hisøy der han banker ballen i mål hele 5 ganger! Trener er Jan Reidar Vågsdalen fra Mykland/Froland. Om han kan det skrives mye, men vi nøyer oss med å huske ham som en fantastisk humørspreder og kjernekar! Jan Reidar har senere fortsatt sin trenerkarriere på ulike hold, bl.a. som assistenttrener for Amazon Grimstad i kvinnenes eliteserie (2007). Tre lag fra Otra deltar i Dana Cup.


  A-laget i 1996. Trener Jan Reidar Vågsdalen nederst t.h.

A-laget i 1996

En vanskelig periode...

1997: På Årsmøtet høsten 1996 blir det ikke valgt nytt styre. Det holdes Ekstraordinært Årsmøte i november 1996, hvor honndølen Ronny Reigstad velges til ny leder av fotballgruppa etter Rune Langeland. Rolf Haukom er fortsatt sekretær, Sigmund Brevik materialforvalter og Jarl Lorentzen "økonomisjef". Nytt styremedlem er Sven Arne Stenersen. Damir Hadzic er trener for A-laget, med Ronny Reigstad som oppmann/hjelpetrener. Det går likevel dårlig for laget, som blir sist i 5. divisjon og dermed må gå den tunge veg ned i 6. divisjon. 

A-laget 1997

1998: Rolf Haukom er tilbake som leder av gruppa. Med seg i styret har han Vidar Lorentzen som styremedlem og Ronny Reigstad som sekretær. A-laget spiller i 6. div. Målsetningen er opprykk, men laget ender som nr. 3 i 6. divisjon. Damelaget gjør det skarpt, og blir nr. 2 i 4. divisjon. Bare tap i siste kamp mot Jerv hindrer opprykk. De er også på Oslo-tur på sommeren, der de deltar på Norway Cup.

May Gautestad og Anette Larsen på damelaget i 1998 

Totalt er det 9 lag med i seriespillet. Lilleputt 11 år vinner Skagerak Cup. Økonomien - som har vært anstrengt i flere år - er nå under god kontroll. Lagene driver etter et selvkostprinsipp. Det lages også en "treningsmal" for at alle Otra-lag skal kunne kjenne seg igjen i et system som alle lag skal bruke. 

Evje og Hornnes kommune har hatt ansvaret for vedlikeholdet av Evje stadion helt siden anlegget ble offisielt åpnet i 1974. I 1998 er det en prøveordning der fotballgruppa selv skal stelle banen på dugnad, mot en viss godtgjøring. Dessverre fungerer dette ikke særlig bra, og kommunen overtar ansvaret for vedlikeholdet igjen de neste par år.1999:  Rolf Haukom (leder) og Ronny Reigstad (sekretær) er fortsatt i styret. Jan Erik Olsen er kommet inn som materialforvalter. Rolf er også trener for A-laget i 6. div. Ronny er oppmann. Det er hele 12 lag påmeldt i serien, og rundt 185 aktive spillere. En av de beste sesonger noensinne i fotballgruppa når det kommer til aktivitetsnivå. Fotballgruppa ved Rolf Haukom lanserer tanken om å fjerne løpebanen på Evje stadion, og så hele området til med gress. Idéen avvises av kommunen, som ikke har slike planer.

Rolf Haukom våren 1999

Rolf 1999. Foto: Setesdølen 

Sent på året blir det klart at Rolf dessverre er alvorlig syk, og må trekke seg fra ledervervet. Da har han vært med i fotballgruppa siden slutten av 1960-tallet. Først som veldig talentfull keeper på A-laget. Og helt siden høsten 1981, da han kom hjem fra politiutdannelse og jobb i Oslo, med ett eller annet tillitsverv i Otra IL. 

Lagbilde 

Damelaget gjør en flott sesong! Jentene vinner 4. divisjon og blir kretsmester. Guttelaget vinner også sin avdeling. 

Ronny Reigstad og Jan Erik Olsen velger på høsten å trekke seg fra sine verv, sammen med Rolf som må slutte pga. sykdom, uten at gruppa får organisert valg av nytt styre. Det settes ned et interimsstyre med formål å få etablert et nytt styre. På et ekstraordinært årsmøte i november blir skolemannen og veteranbilentusiasten Kjell Hansen valgt til ny leder. Sigmund Brevik stiller som alltid opp, og er med som styremedlem. Vidar Lorentzen er økonomiansvarlig. Styret blir senere supplert med tre foreldrekontakter.

Kjell Hansen, Sigmund Brevik og Even Sandland etter krisemøtet høsten 1999

Etter krisemøtet høsten 1999. Arkivfoto: Setesdølen