Evje flerbrukshall

Evje flerbrukshall er en idrettshall som ble bygd ved Evje barneskole og Evje ungdomsskole i 2016/2017. Hallen ble tatt i bruk i slutten av februar 2017.

Hallen skal primært erstatte den gamle gymnastikksalen ved Evje-skolene, men vil være åpen for annen bruk på kveldstid. Byggherre og eier er Evje og Hornnes kommune. Totalentreprenør for byggingen var Smeland Byggservice. Ventilasjonsanlegget ble levert av ERV Teknikk i Lyngdal. Varme og innvendig sanitæranlegg ble levert av Bademiljø Ragnar Aas. Ramse Malerservice i Vennesla utførte innvendig og utvendig malerarbeid. Norlock i Kristiansand leverte ytter- og innerdører, låser og beslag. Leverandør av massivtre var Aanesland Limtre i Kristiansand. B & F Maskiner, Evje, utførte grunnarbeidet. MesterMal i Vennesla la gulvbelegg.

Hallen har en spilleflate på 25 m x 45 m, som tilsvarer en «normalhall» med full håndballbane. Kostnadene var estimert til ca. 49 millioner kroner, der kommunens finansiering skulle være på ca. 30 millioner. I forbindelse med åpningen av hallen ble det opplyst at prosjektet hadde kostet ca 38 millioner, og at det var innenfor budsjett.  

Onsdag 24. august 2016 var det kranselag for hallen. Bygget skulle etter planen stått ferdig 1. februar 2017. Det gikk et par uker etter dette, før den ble tatt i bruk. 30. mars 2017 var det offisiell åpning og åpen dag der alle innbyggerene i kommunen var invitert til omvisning. 

Artikkelen om Evje flerbrukshall på Setesdalswiki

Torgeir Hodne (t.v.) er leder for drift og forvaltning i Evje og Hornnes kommune. Steinar Tjessem (t.h.) er vaktmester og oppsynsmann i den nye hallen. Foto: Geir Daasvatn