Vil vi legge ned Otra-fotballen?

Postet av Jon-Edvard Uleberg den 2. Mar 2021

Dyster overskrift? Helt åpenbart. Krisemaksimering? Kanskje. Situasjonen er uansett den at før årsmøtet til fotballgruppa i Otra IL finnes det ikke nok mennesker som sier ja til å påta seg styreverv.

Det er ikke helt svart. Fotballgruppa har fått fatt på en spennende lederkandidat i Andreas Engebrethsen, men står akkurat nå uten kandidater til vervene som nestleder/sekretær, kasserer og leder for vårcupen. Letingen pågår fortsatt. Det har gått ut e-post til foreldrekontakter og til de ulike lagene uten at man har fått respons. Dersom Otra IL ikke får tak i folk som er villige til å sitte i styret, vil vi ikke lenger ha noen fotballklubb.

Det er selvsagt mange grunner til at det er vanskelig å påta seg verv. Tid er en dyrebar og knapp ressurs som man ikke alltid føler man har så mye av i en hektisk hverdag. Mange jobber allerede masse dugnad for at de unge i bygda skal få jaget ball. Disse må få avlastning og avløsning. Mange har tapetet fullt av andre oppgaver som gjør at det er vanskelig å forplikte seg.

Hva er så grunnene til at man bør tenke seg om én gang til? De av oss har vokst opp med fotball i Otra, sitter igjen med mye. Solid fysikk, vennskap, minnet om proffdrømmen, følelsen av å dra på seg drakta for første gang og spille kamp, minnet om den dyrekjøpte seieren, minnet om det bitre tapet, turene ut i den store verden (Kristiansand og Hjørring), selvtilliten man får etter å ha slått overlegne byslamper sammen med kompisene sine, felleskapet man får etter å ha tapt mot overlegne byslamper sammen med kompisene sine. Fotballferdighetene ble ikke nødvendigvis spektakulære, men gode nok til at man kunne melde seg inn i en fotballklubb hvis man dro et annet sted i landet, og dermed skaffe seg fotballvenner uansett hvor man dro.

Fotballen i bygda står i fare for å stoppe opp. Det er trist fordi vi risikerer at nye barn og unge ikke får oppleve mestring og glede på fotballbanen. Det er opp til oss selv å holde Otra gående. Så dette er rett og slett en bønn til alle dere som er glade i fotballen. Dersom dere ikke har lyst til å påta dere verv selv, vil vi gjerne at dere spør en venn, en slektning eller en nabo om ikke vedkommende kan være med å bidra litt. Hvis vi blir mange som bidrar, blir det ikke så mye på de få. De få kan ikke holde fotballklubben vår gående alene.

Har du selv tid og lyst, eller har fått fatt i noen som kan være med, ikke nøl med å ta kontakt med Jon Gunnar Kjetså. Vi vil gjerne ha mulighet til å lage en lystigere overskrift neste gang.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.