G-16: Endelig kom den første seieren!

Postet av Fotball den 22. Mai 2019

Morten O2 Kjetså og Rune Smith Diesel Aas var sentrale i kampen. Foto: Geir Daasvatn (arkivbilde)

Gutter-16 vant 4-2 i en fysisk tøff kamp mot Randesund 7er på EHbanen mandag kveld. En kraftinnsats sikret årets første, herlige seier!

Guttene hadde tapt de tre første kampene med to mål hver gang. Nå var det endelig full tenning fra start og innsats på topp nivå hele kampen.

Rune Diesel Smith Aas var spesielt tent, da den meget gode og særdeles rolige dommer Håvard Hodne blåste kampen i gang. I løpet av få minutter brøytet og kjempet han seg veg gjennom Randesund-forsvaret som en yr mustang i vårsleppet, og skorte to fine mål. Pappa Johnny på sidelinjen var nær ved å måtte hente frem lommetørklet.

Randesund reduserte til 1-2, etter en retur fra keeper. Kampen jevnet seg ut, og vi på sidelinja fryktet nok litt at ballongen skulle sprekke - igjen.

Men neida - gutta fortsatte med den store innsatsen, og fikk også innimellom til litt fint pasningsspill. Ikke lenge før pause la Bothaw Dah på til 3-1, etter et hardt langskudd som Randesunds målvakt kanskje likevel kunne hindret.

I pausen jobbet manager Geir med å motivere gutta for fortsatt høy innsats, og de virket tente på å fullføre også 2. omgangen i bra stil.

Randesund overtok mer av banespillet i 2. omgang, og Otra fikk ikke helt til angrepsspillet. Etter ei stund reduserte våre gjester fra byen til 2-3, da ballen traff en Otra-spiller og suste rett i eget mål. Et rent uhell.

Nå var det intenst ute på banen, og tendenser til litt vel fysisk spill. Men Otra-gutta var veldig flinke til å beholde roen, og konsentrere seg om fotballspillet. Det var Randesund som var mest på hugget foran mål. Men Otra-forsvaret klarte med nød og neppe å forhindre flere baklengsmål.

I stedet, helt mot slutten, kom Morten Kjetså fri på høyre kant og hamret inn 4-2 med et lavt skudd i motsatt hjørne for keeper. Seieren var sikret, og gutta kunne endelig juble for en uhyre fortjent 3-poenger.

Vi på Otra G-16 er ikke verdens beste fotballag. Men gutta har hatt en bra fremgang teknisk i de siste par år, og noen har også utviklet sine taktiske evner. Spilleforståelsen. Det er en utrolig fin gjeng, som ikke lar seg slå ut av motgang som det har vært mye av i flere år. Når det så kommer en sjelden seier, smaker den ekstra godt og alle sorger fra tidligere tapte oppgjør kan være glemt. Hvem teller vel de tapte slag på seierens dag!

Den ett år yngre Filip Lundgren (2004-modell) var enorm i forsvaret. Filip er ikke stor fysisk. Men han har god fotballforståelse, og plasserer seg ofte veldig bra i forhold til med- og motspillere og hvor ballen er. Dermed har han lett for å gripe inn i situasjonene i riktig øyeblikk, uten at det nødvendigvis blir en veldig fysisk duell. Han er med andre ord en luring. I tillegg er han en teknisk habil fotballspiller, med gode kvaliteter i pasningsspillet. Pasninger er nok den mest brukte delferdigheten i fotball. Så å mestre pasningsspillet er alfa og omega om du vil bli en brukbar fotballspiller.

Skiløperen og O2-fenomenet Morten Kjetså er over hele banen i løpet av en kamp, både offensivt og defensivt. Morten er i en annen divisjon egentlig, men vi må ha respekt for at han i stedet for fotball heller vil prøve å bli verdens beste skiløper. Vi er uansett veldig glade og takknemlige for at han inntil videre har tid og lyst til å være med på laget vårt. Så skal vi alle sammen stolt følge med ham videre i skikarrieren.

Innsatsen i resten av gjengen var som alt nevnt formidabel, over hele linja. Det var ingen som gjemte seg vekk, eller ikke gadd å løpe denne gang. Dette var kort og godt en kjempekamp av hele laget. Trener Geir var veldig stolt da Hodne blåste i fløyta for full tid.

Lagoppstilling: Sondre Hodne, Jonas Finsådal Ose, Sjiar Amedi, Filip Lundgren, Hauk Nikolas Frøysnes, Marius Dyrland Hamre, Morten Kjetså, Rune Smith Diesel Aas, Bohtaw Dah og Åsmund Kile.